Alexandra Mooijaart 

edelsmid in Almere

Zilver

Goud

Edelstenen

Parels

Bijzondere mineralen

 

Ik ontwerp onder andere:

Ringen

Armbanden

Oorsieraden

Hangers

Met een divers en inspirerend assortiment van ringen, armbanden, oorbellen en hangers, bied ik mijn klanten een unieke collectie van gepersonaliseerde ontwerpen. Mijn doel is om elke klant een speciaal en betekenisvol sieraad te bieden dat hun persoonlijkheid en stijl weerspiegelt.


Wie is Alexandra

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik altijd creatief bezig geweest. Tekenen, schilderen, airbrush, keramiek, beeldhouwen en ook heb ik een opleiding tot tuinontwerper gedaan.

Ik ben begonnen met het maken van sieraden door een cursus te volgen in Almere bij een goudsmid. Er ging een wereld voor mij open. Dat was het helemaal! Fantastisch! 

Ik vond het werken met zilver en goud, in combinatie met edelstenen en parels zo inspirerend dat ik hier professioneel mee aan de slag wilde.

Mijn liefde voor het ambacht en mijn creatieve expressie komen samen in mijn unieke sieraden, die met zorg en vakmanschap met de hand worden gemaakt van goud en zilver, samen met edelstenen, mineralen en parels.

k heb mij ingeschreven bij de Academie voor Edelsmeden in Zeist. Daar heb ik de opleiding in 3 jaar vervolmaakt en in juli 2021 ben ik afgestudeerd en heb het diploma "Meester-Edelsmid" mogen ontvangen.

Na mijn opleiding ben ik gestart met met het ontwerpen van mijn eigen collectie. Ik heb strakke ontwerpen gemaakt, ontwerpen met filigrein, zonder edelstenen, met edelstenen...

Ik heb een voorliefde voor filigrein. De juwelen maak ik in zilver of goud.

Filigrein oorsieraden met indigoliet toermalijn


Unieke sieraden

Ontdek onze unieke sieraden, met liefde gemaakt door Alexandra, een Meester Edelsmid die haar passie in elke creatie stopt. Van strak en klassiek tot vintage, met parels, edelstenen of juist zonder. Er is voor ieder wat wils.


Maatwerk sieraden

Ringen, hangers, oorbellen of armbanden kunnen in opdracht worden gemaakt. Heb je zelf een idee dat je wilt terugzien in het sieraad, dan kunnen we hier samen naar kijken om tot een mooi ontwerp te komen.

  • Op maat gemaakt: Elk sieraad wordt speciaal voor jou ontworpen, volledig afgestemd op jouw wensen en ideeën.
  • Samenwerking: We werken samen aan het ontwerp, zodat het eindresultaat precies is wat je voor ogen hebt.
  • Edelstenen: Ik kan edelstenen in het ontwerp verwerken, of het nu gaat om een steen die je zelf hebt, een steen uit mijn voorraad, of een steen die ik speciaal voor jou zoek.
  • Uniek en persoonlijk: Elk sieraad vertelt een verhaal en is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid en stijl.

Hoe ga ik te werk

We maken een afspraak om kennis te maken. Jij moet een goed gevoel hebben bij de edelsmid die jouw sieraad gaat maken.

Tijdens deze vrijblijvende afspraak bespreken wij al je wensen: zilver, goud, wel of geen edelstenen, parels, diamanten. En natuurlijk het budget dat je wilt uitgeven.

Met deze kennis ga ik aan de slag om te bepalen wat het ontwerp gaat kosten.

Alle wensen en het bedrag worden in een offerte gezet, en na goedkeuring ga ik aan de slag. Tijdens het ontwerpproces houd ik je op de hoogte van de vorderingen en bij bijvoorbeeld het maken van de ring, moet je zeker nog een keer langskomen om te passen.

Heb je belangstelling?

Neem contact met me op om een afspraak te maken en samen creëren we een uniek en persoonlijk sieraad dat perfect bij jou past.


Recycle 

Heb je oude sieraden die je niet meer draagt? Ik kan deze voor je recyclen en transformeren tot prachtige nieuwe sieraden. Ontdek hoe ik jouw oude goud kan omtoveren tot iets nieuws.

  • Recycling: Geef je ongebruikte sieraden een nieuw leven door ze te laten smelten en hergebruiken in een uniek ontwerp.
  • Transformatie: Verander je oude sieraden in moderne en stijlvolle stukken die bij je huidige smaak passen.
  • Duurzaamheid: Door te kiezen voor recycling draag je bij aan een duurzamere wereld en minimaliseer je verspilling.
  • Persoonlijk verhaal: Behoud de emotionele waarde van je oude sieraden terwijl je geniet van een nieuw, prachtig ontwerp dat jouw verhaal vertelt.

Recycling van goud is erg belangrijk. Het draagt bij aan een beter milieu en het behoud van onze aarde want winning van goud brengt grote schade toe aan zowel de mens als aan het milieu.

Een aantal feiten:

Tegenwoordig wordt goud gedolven in open groeves met behulp van enorme explosies. Per 1000 kilo gesteente wordt minder dan 10 gram goud gewonnen.

Voor de winning van goud uit erts wordt waterstofcyanide gebruikt. Dat is een zeer giftige stof voor mens, dier en het milieu.

Goudwinning kost heel veel ruimte en zorgt daardoor ook voor

ontbossing en aantasting van het landschap.

 

De sociale impact die de winning met zich meebrengt is groot. Armoede, kinderarbeid, geen goede bescherming. Ruim 1 miljoen kinderen werken in de kleinschalige goudwinning, zij staan bloot aan zeer onveilige en ongezonde werksituaties met ongelukken en instortingsgevaar. Het veelvuldig gebruik van kwik beschadigt hun gezondheid: direct via het werk en indirect door besmetting van zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven. Een ander gevolg is dat kinderen niet naar school gaan en dat hun kansen op een gezonde toekomst klein zijn. Daarnaast werken veel kinderen bij de grote mijnen als verkoper of belanden ze in de prostitutie.

In juni 2017 hebben veel grote bedrijven binnen de Nederlandse goudsector het IMVO-covenant ondertekend. Het IMVO-covenant is een samenwerkingsverband tussen de overheid, recyclers, juweliers, smelters, mensenrechtenorganisaties en goudsmeden dat streeft naar verantwoord ondernemen binnen de goud-sector.

Door goud te recyclen kunnen we al deze problemen vermijden. Er is al genoeg goud gewonnen, we hebben geen ‘nieuw’ goud meer nodig. Denk bijvoorbeeld aan al het e-waste waarin nog goud verstopt zit. Oude telefoons, laptops en andere apparaten die in onze lades liggen te verstoffen en vol zitten met edelmetalen. Naar schatting zit zo’n 7% van onze goudvoorraad vast in e-waste. 

Wil jij je oude gouden sieraden ook een nieuw leven geven? Ontdek onze recycle service waarbij we samen kijken naar de mogelijkheden om jouw geliefde stukken te transformeren tot iets nieuws.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.

Samen creëren we een uniek sieraad dat jouw persoonlijke verhaal vertelt en tegelijkertijd een duurzaam alternatief biedt.


Afgestudeerd met het Meesterstuk 'Gevangen zitten in een schoonheidssymbool"

Mijn verantwoordelijkheidsteken

Een verantwoordelijkheidsteken wordt samen met het keurmerk van het gebruikte materiaal (bijvoorbeeld goud of zilver) in het sieraad aangebracht. Dit teken kan gezien worden als de handtekening van de edelsmid.