Jewelry made with passion

Zilver

Goud

Edelstenen

Parels

Bijzondere mineralen

 

Ik ontwerp onder andere:

Ringen

Armbanden

Oorsieraden

Hangers

Met een divers en inspirerend assortiment van ringen, armbanden, oorbellen en hangers, bied ik mijn klanten een unieke collectie van gepersonaliseerde ontwerpen. Mijn doel is om elke klant een speciaal en betekenisvol sieraad te bieden dat hun persoonlijkheid en stijl weerspiegelt.


Wie is Alexandra

Welkom! Mijn naam is Alexandra Mooijaart en ik ben een gepassioneerde en ervaren edelsmid gevestigd in Almere Oosterwold waar ik samen met mijn man, zoon, twee honden en vier kippen in en prachtig stukje Nederland woon.

Zolang als ik mij kan herinneren ben ik altijd creatief bezig geweest. Tekenen, schilderen, airbrush, keramiek, beeldhouwen en ook heb ik een opleiding tot tuinontwerper gedaan.

Ik ben begonnen met het maken van sieraden door een cursus te volgen in Almere bij een goudsmid. Er ging een wereld voor mij open. Dat was het helemaal! Fantastisch! 

Ik vond het werken met zilver en goud, in combinatie met edelstenen en parels zo inspirerend dat ik hier professioneel mee aan de slag wilde.

Mijn liefde voor het ambacht en mijn creatieve expressie komen samen in mijn unieke sieraden, die met zorg en vakmanschap met de hand worden gemaakt van goud en zilver, samen met edelstenen, mineralen en parels.

Ik heb mij ingeschreven bij de Academie voor Edelsmeden in Zeist. Daar heb ik de opleiding in 3 jaar vervolmaakt en in juli 2021 ben ik afgestudeerd en heb het diploma "Meester-Edelsmid" mogen ontvangen.

Na mijn opleiding ben ik gestart met met het ontwerpen van mijn eigen collectie. Ik heb strakke ontwerpen gemaakt, ontwerpen met filigrein, zonder edelstenen, met edelstenen...

Ik houd van romantische juwelen met edelstenen, vaak in combinatie met parels.

Ik heb een voorliefde voor filigrein. De juwelen maak ik in zilver of goud.

 

Filigrein oorsieraden met indigoliet toermalijn


Mijn verantwoordelijkheidsteken

Een verantwoordelijkheidsteken wordt samen met het keurmerk van het gebruikte materiaal (bijvoorbeeld goud of zilver) in het sieraad aangebracht. Dit teken kan gezien worden als de handtekening van de edelsmid.


Opleiding & cursussen

  • Vakopleiding Edelsmid op de Vakschool voor Edelsmeden in Zeist

    Op de Vakschool Schoonhoven 
  • Zettechnieken : Basis Zettingen
  • Zettechnieken Chatonzettingen
  • Zettechnieken Incrustatiezettingen
  • Reparatietechnieken goudsmeden
  • Basiscursus Filigrain

 

Bij Atelier Reijns in Sneek

  • Masterclass Parels knopen

 

Afgestudeerd met het Meesterstuk 'Gevangen zitten in een schoonheidssymbool"

Ontdek Mijn Unieke Sieraden

Ontdek de diverse collectie van met liefde gemaakte sieraden en vind het perfecte stuk dat bij jou past.