Zilveren oorsieraden

Ik ben gek op oorbellen. Vooral als ze uniek zijn. Dan weet je: er is niemand die dezelfde oorbellen heeft. Alle oorbellen die je bij mij kunt kopen zijn uniek, handgemaakt en daardoor is iedere oorbel anders dan de andere van het paar. Oorbellen met filigrein of filigrain, een prachtige eeuwenoude techniek, oorbellen met een motief dat op de hand is aangebracht, oorbellen met edelstenen of misschien wel zonder edelstenen. Maar maatwerk is natuurlijk ook mogelijk. We maken een afspraak, spreken jouw wensen door en ik maak een ontwerp voor je. Uniek natuurlijk.

Onderhoud van zilver

  • Voor het reinigen en opfrissen van zilver zijn er speciaal behandelde flanellen polijstdoeken (zilverpoetsdoeken) te koop bij de goudsmid en juwelier. Hiermee wrijf je onmiddellijk een nieuwe stralende glans op het zilveren object.
  • Zilver dat gebruikt wordt, zal op den duur krassen vertonen. Om krassen en zwavelverbindingen te verwijderen moet zilver gepoetst worden. Er zijn veel poetsmiddelen in de handel. Een poetsmiddel bestaat uit een fijn polijstmiddel gebonden met een vloeistof of pasta waaraan bepaalde stoffen zijn toegevoegd om makkelijker te kunnen reinigen en om een langdurige glans te geven. Belangrijk is dat het polijstmiddel zeer fijnkorrelig is om te voorkomen dat het zilver door het poetsen afslijt. Ga voor een goed poetsmiddel naar de goudsmid of juwelier.
  • Antieke sieraden, zoals een sieraad dat bezet is met diamantrozen in een afgedekte zetting, hebben wat meer aandacht nodig. Het reinigen van dit soort sieraden kun je beter door de goudsmid of juwelier laten verzorgen.
  • Berg je sieraden, als je ze niet draagt met zorg op. Wikkel ze in een zachte doek en leg ze in een doosje, zodat ze niet met andere sieraden in aanraking komen en onnodige beschadigingen kunnen oplopen.