Gouden ringen

Gouden ringen, prachtig! Goud met edelstenen, altijd een winner! Maar ook een strakke gouden ring, met een structuur. Hoe mooi is dat?! Heb je een idee voor een ring of hoef je niet verder te zoeken, want je hebt je sieraad bij mij gevonden? Laat het mij snel weten. En wil je eerst passen? Dat kan natuurlijk altijd. Maak wel even een afspraak, dat mag ook in het weekend of 's avonds.

Onderhoud van goud

  • Gouden sieraden blijven mooi als ze af en toe voorzichtig in een sopje van milde zeep worden schoongeborsteld. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel. Spoel de sieraden af met lauw water.
  • Berg je sieraden, als je ze niet draagt met zorg op. Wikkel ze in een zachte doek en leg ze in een doosje, zodat ze niet met andere sieraden in aanraking komen en onnodige beschadigingen kunnen oplopen.
  • Wees voorzichtig met het aanbrengen van make-up en parfums. De cosmetische stoffen tasten niet het goud zelf aan, maar kunnen wel de bijmetalen beïnvloeden waardoor je sieraden minder glanzen. Hoe hoger het goudgehalte van je sieraden, hoe kleiner deze kans.
  • Laat je sieraden één keer per jaar door een goudsmid of juwelier nakijken. Hij of zij controleert het sieraad op tekenen van slijtage en kan zo voorkomen dat je het sieraad verliest of dat er een edelsteen loskomt. Een goudsmid of juwelier kan jouw sieraden bovendien professioneel reinigen. Het kan de moeite waard zijn om je goud te laten polijsten. Daardoor wordt het oppervlak ontdaan van krasjes en kleine beschadigingen, die door het dagelijks gebruik ontstaan. Je sieraden zijn na zo'n bezoekje aan de goudsmid of juwelier weer als nieuw.